fbpx

Terrastegels kopen in West-Vlaanderen

Wanneer u kiest om terrastegels voor buiten te kopen, heeft u normaliter drie mogelijkheden: betontegels, keramische tegels of natuursteen tegels. De laatste mogelijkheid staat vooral door het natuurlijk karakter erg hoog aangeschreven, maar daar hangt ook een hoger prijskaartje aan vast. Bent u op zoek naar terrastegels in West- of Oost-Vlaanderen voor buiten? Bij AZ Tegels in Ingelmunster of Oostrozebeke vindt u een ruime keuze in diverse prijsklassen.

De voordelen van onze terrastegels

Keramische terrastegels hebben niet de nadelen van natuursteen, zoals afbrokkelen en kleurverschil, zelfs wanneer ze buiten liggen in weer en wind. Het heeft ook niet de nadelen van betontegels, zoals kalkuitbloei en een goedkope look. Terrastegels uit keramiek voor buiten zijn gemaakt van klei die relatief kort wordt gebakken in ovens waar de temperatuur kan oplopen tot wel 1200 graden. Het voordeel van keramische tegels is dat ze kleurvast en minder krasgevoelig zijn, en geen kunstmatige kleurstoffen bevatten. De prachtige natuurlijke kleuren blijven daardoor lang behouden. Ook is er een ruime keuze uit prints, van natuurstenen look tot houtlook. Qua duurzaamheid gaan deze tegels vele malen langer mee dan tegels uit beton of natuursteen. Een opsomming van de voordelen:

 • Kleurvast (nagenoeg geen verkleuring).
 • Vol van kleur (kleurecht).
 • Minder kans op witte kalkuitbloei.
 • Maatvast.
 • Onderhoudsvrij.
 • Vorstbestendig.
 • Vuurvast.
 • Makkelijk te plaatsen, ook voor de doe-het-zelver.
 • Makkelijk te vervangen of te herplaatsen.
 • Minimaal poreus, dus vlekbestendig.
 • Bestand tegen hogedrukreiniging.
 • Bestand tegen zout, anti-mos- en anti-insect behandelingen.
 • Hoge puntbelasting weerstand.
 • Goede antislipwaarde.

INSPIRATIE NODIG? BEZOEK ONS 250M² BUITENTOONPARK

 • Groot assortiment grote buitentegels: 60×60 – 80×80 – 90×90 – 100×100 – 120×120 (2 cm dikte)
 • Grote stock (meteen ter beschikking)
 • Gratis advies van professionelen in het plaatsen van grote formaten en onderhoud

Welke terrastegel kopen?

Het is natuurlijk fijn dat er zoveel keuze is, maar welke terrastegels voor buiten heeft ú nu eigenlijk nodig en kunt u het beste kopen voor een optimaal eindresultaat? Dit is mede afhankelijk van de ondergrond waar de tegels bij u op komen te liggen.

Keramische terrastegel met 1 cm dikte

1 cm dikke tegels van keramiek dient u te verlijmen op chape. Kies deze tegels dus enkel wanneer u ze buiten gaat verlijmen op een betonnen ondergrond. Raadpleeg altijd een ervaren tegelzetter wanneer u met deze tegels wilt werken. Er kan namelijk erg veel misgaan wanneer u deze tegels niet volgens de richtlijnen verlijmt.

Keramische terrastegel met 2 cm dikte

De keramische tegel van 2 cm is een nieuwe evolutie, speciaal ontwikkeld voor buitengebruik. Ideaal voor plaatsen op gras, op steen, op zand of met tegeldragers. Uiteraard kunt u deze terrastegels van 2 cm voor buiten ook traditioneel verlijmen op een geschikte ondergrond. Veel van deze tegels zijn met een lichte antislip uitgevoerd, wat ze ook bijzonder geschikt maakt voor de plaatsing naast een zwembad of jacuzzi. U kunt deze tegels ook kiezen wanneer u een dakterras wilt gaan bestraten, zonder dat het terras te zwaar wordt. Wanneer uw ondergrond bestaat uit verschillende soorten split of drainage grind, hoeft u bij 2 cm dikke tegels deze kostbare ondergrond niet te verwijderen. Let erop dat u deze tegels altijd laat invoegen. Dit geldt ook voor de 3 cm dikke terrastegels van keramiek.

Dilatatievoegen

De temperatuur van terrastegels die buiten in de zon liggen, bedraagt gemakkelijk 50°C. Doordat de tegels uitzetten, kunnen de voegen of de tegels barsten. Voorzie daarom de nodige uitzettingsvoegen of dilatatievoegen. Deze moet u door de volledige onderbouw (stabilisé) doortrekken.

Tegels mengen

Wanneer u terrastegels uit keramiek beslist te kopen, zijn dit normaal gezien tegels uit eenzelfde kleurbad. Toch is het belangrijk om deze tegels, net als natuursteen, goed te mengen. Ze imiteren immers het aanzicht van natuursteen, hout of beton. Meestal bevat een verpakking daarom tegels met verschillende tekeningen. Meng de tegels goed zodat u niet dezelfde tekeningen naast elkaar legt. Leg tegels met dezelfde tekening ook in verschillende richtingen. 

Tegels voegen

Tegels uit keramiek voor buiten bewegen bij temperatuurverschillen en wateropname. Daarom raden we een minimale voegbreedte van 5 mm aan. Gebruik als voegmiddel voor kleine en grote tegels een voegmortel op basis van cement of een flexibel voegmiddel. Let erop dat u de cementsluier niet verwijdert voordat de voegen volledig zijn uitgehard. Zo niet, verwijder dan het cement uit de voegen en verspreid deze opnieuw over de tegels. Wacht minstens vier weken voordat u de cementsluier verwijdert.

Vakman of doe-het-zelver, wij geven u duidelijk advies en staan u met raad en daad bij. AZ Tegels heeft terrastegels die u met eender welk budget kunt kopen. Kom langs en bewonder ons showpark vol met prachtige tegels. Wij beschikken over een zeer grote voorraad en kunnen uw bestelde tegels ook voor u bewaren in één van onze magazijnen. Geef ons een seintje en wij komen ze leveren.

Leg een prachtig terras aan

Bent u op zoek naar terrastegels die ook buiten jarenlang in prachtige conditie blijven? U bent van harte welkom bij AZ Tegels. In onze tegelwinkel vindt u het grootste aanbod in België. Kom langs tijdens de ruime openingstijden – ook op zondag – in onze showrooms in Ingelmunster en Oostrozebeke. Wilt u een afspraak inplannen voor persoonlijk advies? U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina!