TEGEL OP TEGEL

Het uitbreken van een bestaande vloer kost veel geld, energie en vooral een hoop stof en vuil. De renovatie wordt minder ingrijpend als je een nieuwe vloer plaatst op een bestaande ondergrond. Een vloer lijmen op een bestaande tegel kan dus perfect. Uiteraard moet er aan enkele criteria voldaan worden:

Welke stabiele en effen ondergrond

Vooraleer te starten moet je zeker zijn dat de ondergrond niet los ligt of mogelijk kan loskomen. Het is belangrijk om te checken of je oude vloerafwerking wel geschikt is als ondergrond. De ondergrond moet zo vlak mogelijk zijn en natuurlijk nog in een goede staat zijn. Zijn er tegels of voegen gescheurd? Werk deze zeker weg vooraleer je hier een nieuwe vloerafwerking op plaatst. Anders bestaat de kans dat de tegels die je er bovenop plaatst loskomen of misschien wel scheef geplaatst worden.

Schoonmaak en behandeling ondergrond

Voor je begint met het lijmen van de nieuwe vloer moet je eerst de ondergrond goed ontvetten. Eens de ondergrond volledig ontvet is moet je de bestaande vloer behandelen met een primer. Voorzie de ondergrond van een geschikte primer om de lijm nog beter te laten hechten aan de oude tegels. De primer verschilt naargelang de ondergrond. Eenmaal dit allemaal gedaan is kan je de vloer verlijmen met een flexibele lijm.

Hoogteverschillen

Wat nu met niveauverschillen in verschillende ruimtes van de woning? Om het hoogteverschil van de nieuwe vloer tegenover de bestaande vloer op te vangen, zijn er meerdere opties mogelijk. In principe komt elke tegel in aanmerking, maar door te kiezen voor dunne tegels zal je normaal gezien geen aanpassingen moeten doen aan deuren of drempels in de woning. Kies je toch voor een dikkere vloer? Dan zou het wel eens mogelijk zijn dat je de deuren langs onder moet inkorten.

Onze eigen plaatsingsteam heeft al 25 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het verlijmen van tegel op tegel. Indien gewenst kan er altijd een vrijblijvende offerte opgemaakt worden in één van onze toonzalen. Heeft u toch nog enkele vragen? Aarzel niet om ons te contacteren of kom langs in een van onze showrooms!