fbpx

Tegel op tegel aanbrengen

Dankzij de mogelijkheid om tegel op tegel te plaatsen hoeft u de bestaande vloer niet per se uit te breken. De renovatie is minder ingrijpend wanneer u een nieuwe vloer plaatst op een bestaande ondergrond. Zo bespaart u geld, energie en vooral een hoop stof en vuil. Gelukkig is tegel op tegel lijmen, oftewel een nieuwe tegelvloer op een bestaande, zeker mogelijk. Uiteraard gelden er wel enkele criteria. AZ Tegels uit Ingelmunster en Oostrozebeke staat klaar met raad.

Tegel op tegel aanleggen op een stabiele en effen ondergrond

Voordat u start met tegel-op-tegelwerk moet u er zeker van zijn dat de ondergrond niet losligt of kan loskomen. Het is belangrijk om te checken of de oude vloerafwerking wel geschikt is als ondergrond. De ondergrond moet zo vlak mogelijk zijn en natuurlijk ook nog in goede staat zijn. Daarnaast kunt u ook kiezen voor renovatietegels om breekwerken te vermijden. Zijn er tegels of voegen gescheurd? Werk deze weg voordat u hier een nieuwe vloerafwerking op plaatst. Anders bestaat de kans dat de tegels bovenop loskomen of scheef komen te staan. Ze zijn bovendien ideaal als terrastegels.

Schoonmaak en behandeling van de ondergrond

Voor u begint met het lijmen van de nieuwe vloer met kwaliteitsvolle tegellijm moet u eerst de ondergrond goed ontvetten. Als de ondergrond volledig ontvet is, behandelt u de bestaande vloer met een primer voor tegels. Er bestaan diverse soorten primer voor verschillende ondergronden. Voorzie de ondergrond van de juiste primer om de lijm nog beter te laten hechten aan de oude tegels. Gebruik achteraf ook zeker de juiste onderhoudsproducten voor uw tegels.

Hoogteverschillen wegwerken

Wat te doen met niveauverschillen in verschillende ruimtes van de woning? Om het hoogteverschil van de nieuwe vloer tegenover de bestaande vloer op te vangen, heeft u meerdere opties. Kiest u voor dunne tegels, dan hoeft u normaal gesproken geen aanpassingen te doen aan deuren of drempels in de woning. Kiest u voor dikkere tegels? Dan kan het voorkomen dat u de deuren aan de onderkant moet inkorten. Ons eigen plaatsingsteam heeft al 25 jaar ervaring en is gespecialiseerd in het verlijmen van tegel op tegel. U kunt altijd een vrijblijvende offerte laten opmaken in één van onze toonzalen.

Geniet van het gemak

Heeft u vragen over tegel op tegel aanbrengen of andere vragen? U bent van harte welkom tijdens de ruime openingstijden – ook op zondag – in onze showrooms in Ingelmunster en Oostrozebeke. In onze tegelwinkel vindt u een ruim assortiment aan tegels. Wilt u ons bellen of mailen om een afspraak na de uren te maken? U vindt alle contactgegevens op onze contactpagina!