fbpx

Een keramische parket

Door een keramische parket te laten leggen, beschikt u over al het onderhoudsgemak van een keramische tegel en geniet u tegelijkertijd van de gezelligheid en de natuurlijke uitstraling van hout. Verschillende texturen, afmetingen en prints maken dat de keramische parkettegels perfect matcht met zowel een klassiek als modern interieur. Durf het aan om een modern of klassiek keramisch parket in de keuken of badkamer te plaatsen. AZ Tegels Oostrozebeke heeft wat jij wilt!

WAT IS EEN KERAMISCHE PARKET

Keramische parkettegels noemen we ook wel houtlook-tegels. Ze vormen een perfecte oplossing voor het bekleden van uw wand of vloer, zowel binnen als buiten. Het zijn keramische tegels met een houtlook, oftewel een houtmotief. Een modern keramisch parket is vervaardigd in parketafmetingen, waardoor ze vrijwel niet te onderscheiden zijn van een echte houten vloer.

WELKE SOORTEN KERAMISCHE PARKETTEGELS ZIJN ER??

Op het gebied van keramische parkettegels is er voor ieder wat wils. Het aanbod neemt continu toe. Of u nu houdt van een klassieke, rustieke of moderne look, of eerder fan bent van een houtlook zoals eiken, tropisch hout of beuken, u kan altijd een keramische parket leggen. Hoe langer de tegels zijn, hoe meer de tegelvloer lijkt op een echte unieke houten parketvloer. Zo kunt u kiezen uit de klassieke eikenhout kleur, modern keramisch parket of juist een vintage look. Maar het kan ook anders. Ga bijvoorbeeld voor een keramisch visgraatparket, zo maakt u van uw vloer een echte blikvanger. Elke vorm is daarbij ook nog verkrijgbaar in verschillende tinten, zodat het parket perfect past in het interieur dat u voor ogen heeft.

DE VOORDELEN VAN KERAMISCH PARKET

  • Impregneren, schuren, lakken of waxen: allemaal nodig bij een normale parketvloer, maar bij het keramische parket niet nodig.
  • Modern keramisch parket is amper te onderscheiden van echt hout. Ideaal dus voor wie houdt van een houtlook en warme tegels.
  • Het parket blijft vlekbestendig en krasvrij, zelfs wanneer u uw meubels verschuift.
  • De tegels zijn prima te combineren met vloerverwarming.
  • Waar parket en laminaat niet aan te raden zijn in vochtige ruimtes zoals een keuken en badkamer, vormt dat voor keramische parkettegels geen probleem.
  • Modern keramisch parket verkleurt niet onder invloed van zonlicht.

U merkt al dat er veel voordelen vasthangen aan dit materiaal. Daarbovenop kan u ook kiezen voor een keramische parket buiten op uw terras of in de tuin.

Keramische parket leggen

U kunt uw keramische parket laten leggen of zelf doen. Een keramische parketvloer kan gelegd worden met tegels van diverse maten, tot wel 240 centimeter lang. Daarbij kent het een minimale voegbreedte, zodat de parkettegels netjes op elkaar aansluiten. U legt eenvoudigweg tegel aan tegel en voor u het weet bent u klaar met uw keramisch parket. Net als met gewoon houten parket, kunt u de tegels in allerlei patronen leggen. Heeft u geen zin om uw bestaande tegelvloer te slopen omdat u al vloerverwarming hebt aangelegd? Keramische parket kunt u gewoon op een bestaande tegelvloer leggen, mits die vloer vlak is en goed vast ligt.

Hoeveel kost keramisch parket?

Een eenduidige prijs voor keramisch parket is er niet, maar vanwege de duurzaamheid, valt het niet in dezelfde prijscategorie als houten parket. Hou voor de prijs rekening met de dikte, de lengte, het materiaal en het merk van de tegel. De meeste parkettegels worden verkocht met een lengte van 120 of 150 centimeter. U kunt ze uiteraard ook korter krijgen. Langer is ook een optie, al is dat wat duurder vanwege de productiekosten. Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat de tegel krom trekt tijdens het bakken.

Zoals bij alle materialen heeft u ook bij keramische parkettegels goede en minder goede kwaliteit. Een handige vuistregel voor het uitzoeken van de goede kwaliteitsvloer is letten op de dikte van de voeg. Bij 1 tot 2 millimeter heeft u de kleinste voeg te pakken en dit zorgt voor een natuurlijker aanzicht. Hoe minder u de voegen ziet, hoe minder te zien is dat u geen echt houten vloer heeft.

Wij leveren alleen topkwaliteit en A-merken die samengaan met zeer scherpe prijzen. Kom daarom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van een modern keramisch parket. Informeer bij onze adviseurs, die u graag verder wegwijs maken binnen ons assortiment.

Keramische parkettegels kopen

Als u voor keramische parkettegels kiest, moet u zeker langskomen bij AZ Tegels. In onze showroom te Oostrozebeke vindt u het ruimste aanbod aan keramische tegels in West-Vlaanderen. Ontdek het zelf: breng vandaag nog een bezoekje aan onze tegelwinkel en laat een keramisch parket leggen dat uw interieur doen stralen.

Kom langs of vraag direct online een offerte aan!

U bent van harte welkom tijdens de ruime openingstijden – ook op zondag – in onze showrooms. Of vraag direct online een offerte aan voor de tegels van uw keuze. Wilt u ons eerst meer informatie over een modern keramisch parket of over keramische parket laten leggen? Bel of mail ons gerust: u vindt alle contactgegevens op onze contactpagina!