Keramisch parket

Heeft u het nooit aangedurfd om parket in de keuken of badkamer te plaatsen? Met keramisch parket beschikt u nu over al het onderhoudsgemak van een keramische tegel en toch geniet u van de gezelligheid van hout. Verschillende texturen, afmetingen en prints maken dat het perfect mixt in zowel een klassiek als hedendaags interieur.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket wordt ook wel houtlook tegels genoemd en zijn een perfecte oplossing voor het bekleden van uw wand of vloer, zowel binnen als buiten. Het zijn keramische tegels met een houtlook, oftewel een houtmotief en zijn ook vervaardigd in parket afmetingen, waardoor ze lastig te onderscheiden zijn van een echte houten vloer.

Welke soorten keramisch parket zijn er?

Er is voor ieder wat wils en het aanbod neemt continu toe. Of u nu houdt van een klassieke, rustieke of moderne look, of eerder fan bent van een houtsoort zoals eik, tropisch hout of beuk, er is altijd een parket tegel voor te vinden. Hoe langer het formaat keramische parket tegels, hoe meer u tegelvloer lijkt op een echte unieke houten parket vloer. Zo kunt u kiezen uit de klassieke eikenhout kleur, een moderne en eigentijdse vloer of een vintage / versleten look. Maar het kan ook anders. Ga bijvoorbeeld voor keramisch visgraat parket, zo maakt u van jouw vloer een echte blikvanger. Elke vorm is dan ook nog ondergebracht in verschillende tinten zodat de keramische parkettegel perfect past in het interieur dat u voor ogen hebt.

 

De voordelen

  • Impregneren, schuren, lakken of waxen, wat nodig is bij een normale parketvloer, is bij keramisch parket niet nodig.
  • Keramisch parkettegels zijn amper te onderscheiden van houtparket. Ideaal dus voor wie fan is van een houten look en warme tegels.
  • Keramische parkettegels blijven vlekbestendig en krasvrij, zelfs wanneer u uw meubels verschuift.
  • Keramische parkettegels zijn te combineren met vloerverwarming.
  • Waar parket en laminaat niet aan te raden is in vochtige ruimtes zoals een keuken en badkamer, vormt dat voor keramisch parket geen probleem.
  • Keramisch parket verkleurt niet onder invloed van zonlicht.

Keramisch parket aanleggen

U kan uw stenen parketvloer laten aanleggen, of eenvoudig zelf doen. Keramisch parket heeft diverse maten, tot wel 240 centimeter lang. Daarbij kent het een minimale voegbreedte, zodat de parkettegels netjes op elkaar aansluiten. U legt eenvoudigweg tegel aan tegel en voor u het weet bent u klaar met uw keramisch parket. Net als met gewoon houtparket, kan u ze leggen in allerlei patronen, zoals een prachtige visgraat. Geen zin om uw bestaande tegelvloer te slopen omdat u al vloerverwarming hebt aangelegd? Een keramische parkettegel kan gelukkig gewoon over een bestaande tegelvloer worden gelegd, mits die vloer vlak is en goed vast ligt.

Hoeveel kost keramisch parket?

Een eenduidige prijs voor keramisch parket is er niet, maar omwille van de duurzaamheid, kan u het niet in dezelfde prijscategorie onderbrengen als houten parket. Hou voor de prijs rekening met de dikte, de lengte, het materiaal en het merk van de tegel. De meeste keramische parkettegels worden verkocht met een lengte van 120 of 150 centimeter. U kan ze uiteraard ook korter verkrijgen. Langer is ook een optie, al is dat ten eerste duurder omwille van de productiekosten en daarnaast bestaat er de mogelijkheid dat de tegel krom trekt tijdens het bakken.

Zoals bij alle materialen heeft u goede en minder goede kwaliteit. Dit geldt dan ook voor de parkettegel. Een handige vuistregel voor het uitzoeken van de goede kwaliteitsvloer is letten op de dikte van de voeg. Bij 1 tot 2 millimeter heeft u de kleinste voeg te pakken en dit zorgt voor een natuurlijker aangezicht. Hoe minder u de voegen ziet, hoe minder te zien zal zijn dat u geen echt houten vloer hebt.

Wij leveren alleen topkwaliteit en A-merken die samengaan met zeer scherpe prijzen. Kom daarom zeker eens langs in onze ruime showroom en ontdek er de onweerstaanbare prijzen van keramisch parket, informeer u bij onze adviseurs, die u graag verder wegwijs maken binnen ons assortiment.

 

Keramisch parket in West-Vlaanderen

Als u voor keramische parkettegels kiest, moét u zeker langskomen bij AZ Tegels. In onze showrooms in Oostrozebeke en Ingelmunster vindt u het ruimste aanbod aan keramische tegels in West-Vlaanderen.

Ontdek het zelf: breng vandaag nog een bezoekje aan onze showrooms in Ingelmunster of Oostrozebeke voor keramische tegels die uw interieur doen stralen.